1

Samo mi nemoj reci da radim onako kako ja hocu.

Izgorit cu iznutra ali necu ti priznati osjecanja, necu uraditi onako kako bih zeljela, kako osjecam. Vodit cu se mozgom, a to znaci da nisi dovoljno dobar, ili bolje receno hrabar za mene.
Nemoj mi reci da radim kako ja hocu, reci mi da me zelis, reci mi da ostanem, reci da volis, da se ljutis, reci mi i ako sam te povrijedila, da si nesiguran, samo reci.

U suprotnom moj mozak ce razviti film koji u kojem se udaljavam, postajem sutljiva, necu pronaci rijeci koji mi stoje na vrhu jezika necu imati hrabrosti ih izgovoriti glasno.
Izgubit ces me, ponovo.
Nemoj dozvoliti da opet moramo cekati da prodje 4-5 godina da bi shvatili da mozda i jesmo jedno za drugo.

A mozda na kraju balade i nismo.
Pokusaj, mislim da sam djevojka vrijedna tvoga vremena.
Voli me.
Pusti da te volim, da ti vjerujem.
Svadjaj se sa mnom.
Pokazi mi sebe.
Probaj ici u korak sa mnom kroz vrijeme, ne moras me drzati za ruku dovoljno je da si tu, pored.
Valjda ti je jasno da sam nesigurna, da ne vjerujem ljudima, da ne vjerujem sebi.
Ne dozvoli to, ne dozvoli da sam nesigurna u tebe, uvjeri me u suprotno, dokazi mi jer ti si jedini kojem sam dopustila da mi se toliko priblizi.
I budi samo moj, mislima i dusom, tijelo je nebitno.

elena
O dalekoj zemlji ima jedna prica                             U kojoj dobri uvek zlo pobedjuju                             Al' ostane pustos kad zavrsi se bitka                     I zato svi ti dobri posle tuzni postaju                                                                                  Sve sto imas da mi kazes vec znam                            Ko onu divnu pricu o zmajevima i trolovima                                                   I zasto volis kisu znam                                          Jer brise secanja na jedan suncem okupani dan                                         Znam da jutrom dugo cutis                                               I gorkom kafom spiras ukus ocaja                                                         Jos uvek boli zivot iz dana u dan                      Jos uvek hara tama u tvojim plesnim cipelama ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ Pogledaj ja tu sam iznad oblaka !

Komentariši