Praznina

Skoro ce dvije godine otkako nista nisam napisala..
Izgubila sam pojam o svemu i bezuspjeno pokusavam da pronadjem sebe i da se vratim u kolosijek.
Vec dugo ne umijem da postavim prioritete, zapostavila sam sve sto nikada nisam trebala.
Faks jos uvijek nisam zavrsila jer eto vadim se na to da mi se svaki put desi nesto zbog cega ne budem u stanju da se fokusiram,a znam da mogu jer sam mogla samo kada sam htjela.
Zaposlila sam se u medjuvremenu, ne znam ni koliko mi je dobra to donijelo, postala sam jako samostalna i mislim da sam se u tome i unistila.

Nemam vremena za sebe, za nove ljude, za momka, za porodicu ni za sta na svijetu nemam vremena ali ne znam da li je zbog tog sto ne zelim da ga nadjem ili sam stvarno previse opteretila sebe.
Bila sam se zaljubila, jednom u ovih par godina unazad, naravno u momka koji nije bio slobodan i koji nije bio za mene.
Desilo se jedne godine u Budvi na Masinijadi. Od tad volim taj grad. Volim onu noc kada nisam razmisljala ni o kakvim posljedicim, Volim onu noc jer smo bili toliko ludi, mladi i slobodni od svega, od svih problema, od vremena, volim jer nam je bio najveci problem ko ce smisliti vecu glupost i ko ce biti dovoljno hrabar da tu glupost uradi.
Bila sam se zaljubila, voljela sam ga, ali onako bezuslovno bez ikakvog ocekivanja i nadanja, voljela sam da znam da je nasmijan, da ga ja svojim salama i glupostima nasmijavam, voljela sam tu njegovu neozbiljnost i inteligenciju. Volim to i sad, volim iako ga nisam vidjela vec dugo dugo vremena.

Otislo je sve u tri lijepe.
Od djevojke koja je bila zabavna i spontana postala sam jako nervozna i proracunljiva.
Zelim da se promijenim, da budem opet ona stara da volim zivot, da volim ljude, sve ljude, da ne mrzim , zelim da se zabavaljam jer mlada sam , ne zelim probleme, ne zelim mrznju.
Prije tacno 4 dana sam napunila 23.
Zelim ovu godinu ispuniti smijehom ne suzama.
Zelim pored sebe osobu kojoj mogu pokloniti svoje vrijeme, zelim osobu za koju cu se boriti i voljeti, zelim nekoga kome cu pozeljeti lijepe snove prije spavanja.
Zelim se nappokon probuditi sa znanjem da postoji neko ko me voli.
Pocinjem da se osjecam usamljeno, bez prijatelja bez igdje ikoga, postajem sama sebi smor, i odvratna i samo se svadjam .
Sta se desi u covjeku , sta covjeka natjera na to.

Zelim biti sretna, a to nikako ne mogu ako druge cinim nesretnim.
Zelim se promijeniti.
Pokusat cu svaki dan da izmamim nekiom osmijeh i da nikoga ne iznerviram.
Zelim biti dobra kao sto sam nekada bila.
Zelim biti spokojna i sigurna da nikoga nisam uvrijedila i da se niko zbog mene nije ruzno osjecao.

elena
O dalekoj zemlji ima jedna prica                             U kojoj dobri uvek zlo pobedjuju                             Al' ostane pustos kad zavrsi se bitka                     I zato svi ti dobri posle tuzni postaju                                                                                  Sve sto imas da mi kazes vec znam                            Ko onu divnu pricu o zmajevima i trolovima                                                   I zasto volis kisu znam                                          Jer brise secanja na jedan suncem okupani dan                                         Znam da jutrom dugo cutis                                               I gorkom kafom spiras ukus ocaja                                                         Jos uvek boli zivot iz dana u dan                      Jos uvek hara tama u tvojim plesnim cipelama ▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀ Pogledaj ja tu sam iznad oblaka !

2 komentara

Komentariši